Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Εν αναμονή υποψήφιων αγοραστών της Rosneft

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία πρέπει να παρουσιάσει αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία στη Γερμανία που να μην αποτελούν υποκατάστατα δίνοντας δυνατότητα εκ νέου εξαγοράς της, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας στο Βερολίνο.

Γερμανία: Εν αναμονή υποψήφιων αγοραστών της Rosneft

Η πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft πρέπει σύντομα να παρουσιάσει δυνητικούς αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία στη Γερμανία, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας της Γερμανίας, προειδοποιώντας το Βερολίνο να μη δεχθεί ιδιοκτήτες-υποκατάστατα που μπορούν να επιτρέψουν στη ρωσική εταιρεία να τα εξαγοράσει εκ νέου.

Οι δηλώσεις του Μίχαελ Κέλνερ έγιναν μία μέρα αφότου η Γερμανία επέκτεινε την εποπτεία της επί των εγχώριων περιουσιακών στοιχείων της Rosneft για τρίτη φορά από το 2022, αποφεύγοντας τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης, καθώς η Rosneft είχε δείξει την πρόθεσή της να βρει νέο αγοραστή.

«Τώρα είναι ζήτημα της ρωσικής πλευράς να αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες για να πωλήσει τη Rosneft Deutschland στους επόμενους μήνες, όπως και το ποιους δυνητικούς αγοραστές θα παρουσιάσει», δήλωσε ο Κέλνερ στο πρακτορείο Reuters.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v