Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yπαναχωρεί η Apple στην κόντρα με την Epic Games

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται στα «μαχαίρια» από το 2020, όταν η Epic Games ισχυρίστηκε ότι η πρακτική της Apple να χρεώνει έως και 30% προμήθειες σε πληρωμές εντός εφαρμογής στις συσκευές iOS παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες των ΗΠΑ.

Yπαναχωρεί η Apple στην κόντρα με την Epic Games

Η Apple έκανε ένα βήμα πίσω στη διαμάχη της με την Epic Games την Παρασκευή, ανοίγοντας τον δρόμο στη δημιουργό του βιντεοπαιχνιδιού Fortnite να ξεκινήσει τη δική της διαδικτυακή αγορά για iPhone και iPad στην Ευρώπη.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Apple είχε λάβει μέτρα για να εμποδίσει την Epic να επαναφέρει το δημοφιλές παιχνίδι, το οποίο η Apple αφαίρεσε από το App Store το 2020.

Οι δύο κολοσσοί βρίσκονται στα «μαχαίρια» από το 2020, όταν η Epic Games ισχυρίστηκε ότι η πρακτική της Apple να χρεώνει έως και 30% προμήθειες σε πληρωμές εντός εφαρμογής στις συσκευές iOS παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες των ΗΠΑ.

Η απόφαση της Apple να ανοίξει την πόρτα της στην Epic έρχεται μετά τη λήξη της διορίας της Ερωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη για τη συμμόρφωση των τεχνολογικών εταιρειών με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA), ένα σύνολο κανόνων που απαγορεύει στην Apple και την Google να ελέγχουν ποιες εφαρμογές διανέμονται σε συσκευές με  λειτουργικό σύστημα iOS και Android.

Την Πέμπτη η Ε.Ε. ζήτησε από την Apple να εξηγήσει γιατί μπλόκαρε την Epic Games.

«Ζητήσαμε περαιτέρω εξηγήσεις από την Apple βάσει του Nόμου για τις Ψηφιακές Αγορές» ανέφερε η Κομισιόν, τονίζοντας ότι αξιολογεί αν οι ενέργειες της Apple εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με τη συμμόρφωσή της με τον νόμο. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Apple επανέφερε την Παρασκευή τον λογαριασμό προγραμματιστή της Epic Games δύο ημέρες αφότου είχε εμποδίσει την εταιρεία να ξεκινήσει τη δική της διαδικτυακή αγορά για iPhone και iPad στην Ευρώπη.

H εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών είπε ότι θα προχωρήσει με τα σχέδια επαναφοράς του Epic Games Store και του Fortnite στο iOS στην Ευρώπη.

«Αυτό στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους προγραμματιστές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενεργήσει γρήγορα για να επιβάλει τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές» πρόσθεσε η Epic Games.

Η Apple νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι απενεργοποίησε τον λογαριασμό της Epic Games επειδή οι ενέργειες της εταιρείας την έκαναν να αμφιβάλλει ότι προτίθεται να ακολουθήσει τους νέους κανόνες που έθεσε η Apple για τη συμμόρφωση με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v