Κέιτ Μίντλετον: Συγγνώμη για τη σύγχυση από το editing στην οικογενειακή φωτογραφία

«Πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι πειραματίζονται περιστασιακά με την επεξεργασία. Ηθελα να εκφράσω τη συγγνώμη μου για την όποια σύγχυση», αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφεται από την Κέιτ. Την απέσυραν διεθνή ΜΜΕ, λόγω ανησυχιών για AI.

Κέιτ Μίντλετον: Συγγνώμη για τη σύγχυση από το editing στην οικογενειακή φωτογραφία

Στην επεξεργασία της φωτογραφίας της, στην οποία εμφανίζεται μαζί με τα παιδιά της, αναφέρεται η Κέιτ Μίντλετον, την οποία πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία απέσυραν καθώς υπήρχαν ανησυχίες για επεξεργασία της:

«Πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι πειραματίζονται περιστασιακά με την επεξεργασία. Ηθελα να εκφράσω τη συγγνώμη μου για την όποια σύγχυση προκάλεσε η οικογενειακή φωτογραφία που μοιραστήκαμε χθες», αναφέρεται σε δήλωση από το Παλάτι του Κένσινγκτον, την οποία υπογράφει η Κέιτ, σύμφωνα με το Reuters. 

Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία την απέσυραν

Φωτογραφία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αποσύρθηκε από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, λόγω ανησυχιών για παραποίησή της.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία απέσυραν μια φωτογραφία της Πριγκίπισσας της Ουαλίας και των τριών παιδιών της για τη Γιορτή της Μητέρας, λόγω φόβων ότι η εικόνα των μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μπορεί να έχει παραποιηθεί ψηφιακά. Ένας εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ είχε δηλώσει ότι η φωτογραφία είχε τραβηχτεί από τον σύζυγο της Κέιτ, πρίγκιπα Ουίλιαμ, στο Ουίνδσορ νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press δήλωσε ότι είχε αρχικά δημοσιεύσει τη φωτογραφία, η οποία εκδόθηκε από την επίσημη κατοικία του ζευγαριού στο παλάτι του Κένσινγκτον, αλλά αργότερα την απέσυρε.

«Φάνηκε ότι η πηγή είχε επεξεργαστεί την εικόνα με τρόπο που δεν πληρούσε τα πρότυπα φωτογραφίας του AP. Η φωτογραφία δείχνει μια ασυνέπεια στην ευθυγράμμιση του αριστερού χεριού της πριγκίπισσας Σάρλοτ», ανέφερε το AP.

Το Reuters και το AFP εξέδωσαν επίσης τις λεγόμενες "kill notices" για την εικόνα.

Ορισμένοι παρατηρητές επισήμαναν ότι ο καρπός της πριγκίπισσας Σάρλοτ και το μανίκι του πουλόβερ της φαινόταν να έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία. Επίσης, φάνηκε να υπάρχει πρόβλημα με το τακούνι της μπότας της Σάρλοτ και με το πλακόστρωτο πίσω από την οικογένεια.

Μια συχνά εντοπισμένη «αποτυχία του photoshop» ήταν επίσης η έλλειψη της βέρας της Κέιτ στο αριστερό της χέρι και ότι το δεξί της χέρι φαινόταν «θολό», σύμφωνα με αναρτήσεις στο X.

Επίσης, το ένα δάχτυλο του Louis φαίνεται πιο κοντό από τα άλλα, καθώς φαίνεται να σταυρώνει τα δάχτυλά του σε μια περίεργη χειρονομία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v