Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γλίτωσε την ύφεση η Ιαπωνία, πιο κοντά η BOJ στην αύξηση επιτοκίων

Το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 0,4% τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους. Το χρόνο της πρώτης αύξησης επιτοκίων από το 2007 εξετάζει η κεντρική τράπεζα.

Γλίτωσε την ύφεση η Ιαπωνία, πιο κοντά η BOJ στην αύξηση επιτοκίων

Η οικονομία της Ιαπωνίας απέφυγε να πέσει σε ύφεση στο τέλος του περασμένου έτους, χάρη στις ισχυρές δαπάνες των επιχειρήσεων, ένα αποτέλεσμα που βελτιώνει την εικόνα της κεντρικής τράπεζας καθώς εξετάζει το χρόνο της πρώτης αύξησης των επιτοκίων της από το 2007.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν επεκτάθηκε με ετήσιο ρυθμό 0,4% τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο, αντιστρέφοντας την υποχώρηση 0,4% που είχε αρχικά αναφερθεί.

Ενώ τα αναθεωρημένα προς τα πάνω στοιχεία υποδεικνύουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα της οικονομίας από ό,τι είχε αρχικά θεωρηθεί ενόψει της συνεδρίασης της πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα, τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν λιγότερα σε πραγματικούς όρους, καθώς ο πληθωρισμός τους επιβαρύνει.

Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι τα επικαιροποιημένα στοιχεία θα έδειχναν ανάπτυξη 1,1%.

Το γεν και οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν με βάση τις αντιλήψεις ότι η BOJ πλησιάζει στον τερματισμό του τελευταίου αρνητικού επιτοκίου στον κόσμο, με τις προσδοκίες της αγοράς να αυξάνονται για μια κίνηση ήδη από αυτόν τον μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v