Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργεντινή: Ανταλλαγή χρέους-ρεκόρ $65 δισ.

Η κυβέρνηση Μιλέι θέλει να ελαφρύνει το βάρος των πληρωμών χρέους για το 2024. Δημοσιέυσε λίστα με τα ομόλογα που προτίθεται να επαναγοράσει και να πουλήσει το ΥΠΟΙΚ.

Αργεντινή: Ανταλλαγή χρέους-ρεκόρ $65 δισ.

H Αργεντινή ξεκινά τη Δευτέρα ανταλλαγή ομολόγων που αποτιμούνται σε πέσο σε μια προσπάθεια να μετακυλίσει στην επόμενη τετραετία όλες τις λήξεις του 2024, καθώς η κυβέρνηση Μιλέι αναζητά προσωρινή δημοσιονομική ανάσα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε την Παρασκευή μια λίστα με τα ομόλογα που προτίθεται να επαναγοράσει και να πουλήσει, αναφέροντας ότι θα λάβει προσφορές από τους επενδυτές ως την Τρίτη στις 3 μ.μ. τοπική ώρα.

H ανταλλαγή μπορεί να ανέλθει στο επίπεδο ρεκόρ των 55 τρισ. πέσο (65 δισ. δολάρια) σύμφνα με την Χουάν Μανουέλ Τρούφα, διευθυντή της αργεντίνικης συμβουλευτικής Outlier.

Oι συζητήσεις ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Λουίς Καπούτο και τις τοπικές τράπεζες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ η ανταλλαγή χρεύος αποτελεί συνήθη πρακτική των κυβερνήσεων της χώρας της Λατινικής Αμερικής, το επίπεδο ρεκόρ της εν λόγω διαδικασίας θα θεωρηθεί ένα τεστ στην εμπιστοσύνη της εγχώριας αγοράς στο οικονομικό πρόγραμμα του Μιλέι. 

Η επιμήκυνση των λήξεων των κρατικών ομολόγων θα περιόριζε την ανάγκη να «τυπωθεί» χρήμα για να καλυφθούν οι πληρωμές χρέους για το 2024. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v