Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η BofA δεν βλέπει ενδείξεις «φούσκας» στις αμερικανικές μετοχές

H ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ και τα ισχυρά κέρδη των εισηγμένων στηρίζουν τη bull market στις αμερικανικές μετοχές, σύμφωνα με αναλυτές της Bank of America.

Η BofA δεν βλέπει ενδείξεις «φούσκας» στις αμερικανικές μετοχές

Η Bank of America βλέπει ελάχιστες ενδείξεις που να στηρίζουν τις ανησυχίες που εκφράζουν κάποιoι αναλυτές και επενδυτές ότι η αμερικανική αγορά μετοχών έχει σημειώσει υπερβολικά μεγάλη άνοδο και πλησιάζει σε επίπεδα «φούσκας». 

Το ράλι στις αμερικανικές μετοχές δεν αντανακλά μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις τιμές των μετοχών και στην αξία τους, σύμφωνα με αναλυτές της τράπεζας. 

Τη Δευτέρα ο S&P 500 κινήθηκε χαμηλότερα, διευρύνοντας τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, με τους επενδυτές να είναι σε επιφυλακή ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό του Φεβρουαρίου. Μια αρνητική μέτρηση θα μπορούσε να μεταθέσει τις προβλέψεις όσον αφορά τις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed για αργότερα το 2024. Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να ενισχύσει τους φόβους ότι οι αμερικανικές μετοχές έχουν κινηθεί υπερβολικά υψηλά, μετά την άνοδο του S&P 500 τις τελευταίες 16 από τις 19 εβδομάδες. 

Ωστόσο, οι αναλυτές της BofA επικαλούνται τα ισχυρά κέρδη των εισηγμένων και την ανθεκτική οικονομία και βλέπουν περιθώρια για περαιτέρω άνοδο. 

Η τράπεζα αύξησε τον στόχο για τον S&P 500 στο τέλος της χρονιάς στις 5.400 μονάδες την περασμένη εβδομάδα, περίπου 5% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. 

«Κατά τη γνώμη μας αυτή η bull market θα έχει συνέχεια» υποστηρίζουν σύμφωνα με το Bloomberg οι αναλυτές της BofA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v