Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για χιλιοστή φορά ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο

Από την έναρξη της σύγκρουσης η αεράμυνα έχει ενεργοποιηθεί συνολικά 1.165 ώρες και 26 λεπτά. Δηλαδή πρόκειται για 48 μέρες ακατάπαυστου συναγερμού ή για ενάμιση μήνα στο καταφύγιο. Δύο νεκροί στην κεντρική Ουκρανία.

Για χιλιοστή φορά ήχησαν οι σειρήνες στο Κίεβο

Σειρήνες για αεροπορική επιδρομή ήχησαν σήμερα στο Κίεβο για χιλιοστή φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με ανάρτηση του Σέρχι Πόπκο στο Telegram, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο σημερινός συναγερμός στο Κίεβο, κατά την 748η ημέρα του πολέμου, διήρκεσε 17 λεπτά. Από την έναρξη του πολέμου οι σειρήνες αεράμυνας έχουν ηχήσει συνολικά για 1.165 ώρες και 26 λεπτά, κάτι που μεταφράζεται σε «περισσότερες από 48 μέρες ακατάπαυστου συναγερμού» ή «πάνω από ενάμιση μήνα παραμονής σε καταφύγιο», επεσήμανε ο Πόπκο.

Οι Ουκρανοί έχουν γίνει πιο σκληροί και πιο δυνατοί, υποστήριξε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, διαβεβαιώνοντας τους συμπατριώτες του πως θα νικήσουν.

Δύο νεκροί από επίθεση στην κεντρική Ουκρανία

Παράλληλα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Κρίβι Ρι της κεντρικής Ουκρανίας με στόχο μια πολυκατοικία, δήλωσαν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο τοπικός κυβερνήτης Σέρχι Λισάκ.

Πέντε από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, τόνισε ο κυβερνήτης.

«Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό ανθρώπων κάτω από τα ερείπια», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram. «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, κάποιοι σοβαρά, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v