Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προειδοποίηση Πούτιν: Ετοιμη για πυρηνικό πόλεμο η Ρωσία

Αν οι ΗΠΑ στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, θα θεωρηθεί σημαντική κλιμάκωση του πολέμου, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Προειδοποίηση Πούτιν: Ετοιμη για πυρηνικό πόλεμο η Ρωσία

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι η Ρωσία είναι τεχνικά έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο και ότι αν οι ΗΠΑ στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, θα θεωρηθεί σημαντική κλιμάκωση του πολέμου.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Πούτιν, μιλώντας λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 15ης-17ης Μαρτίου, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα του δώσουν άλλα έξι χρόνια στην εξουσία, δήλωσε ότι το σενάριο του πυρηνικού πολέμου δεν είναι «βιαστικό» και ότι δεν βλέπει καμία ανάγκη για τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

«Από στρατιωτικο-τεχνική άποψη, είμαστε, φυσικά, έτοιμοι», δήλωσε ο 71χρονος Πούτιν στην τηλεόραση Rossiya-1 και στο πρακτορείο ειδήσεων RIA, απαντώντας σε ερώτηση αν η χώρα είναι πραγματικά έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ κατανοούν ότι αν αναπτύξουν αμερικανικά στρατεύματα στο ρωσικό έδαφος -ή στην Ουκρανία-, η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την κίνηση αυτή ως παρέμβαση.

«(Στις Ηνωμένες Πολιτείες) υπάρχουν αρκετοί ειδικοί στον τομέα των ρωσοαμερικανικών σχέσεων και στον τομέα της στρατηγικής αυτοσυγκράτησης», δήλωσε ο Πούτιν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v