Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά θα επιτρέψει download εφαρμογών από το web η Apple

Θα επιτρέψει τις λήψεις εφαρμογών από το ίντερνετ για να αποφύγει τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πρώτη φορά θα επιτρέψει download εφαρμογών από το web η Apple

Η Apple θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές iPhone από διαδικτυακές πλατφόρμες για πρώτη φορά, καθώς κινείται σε ευθυγράμμιση με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύουν στην κυριαρχία της Big-Tech.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, στο πλαίσιο της αναθεώρησης, η Apple θα επιτρέψει επίσης στους προγραμματιστές να προσφέρουν εκπτώσεις στους χρήστες μακριά από το κατάστημα εφαρμογών και θα επιτρέψει σε marketplaces τρίτων να προσφέρουν τις εφαρμογές που έχουν αναπτύξει οι ίδιοι.

Οι περισσότερες από τις αλλαγές θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, εκτός από την προσφορά της Apple να επιτρέψει στους προγραμματιστές να διανέμουν εφαρμογές από ιστοσελίδες, η οποία θα ξεκινήσει την άνοιξη, ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση στο blog της.

Η αναμόρφωση είναι η πιο πρόσφατη σε έναν γύρο βελτιώσεων της Apple που συνδέονται με τη συμμόρφωση με τον Νόμο της ΕΕ για τις Ψηφιακές Αγορές, η οποία τέθηκε σε ισχύ αυτόν τον μήνα. Ο νόμος έχει ως στόχο την κυριαρχία πλατφορμών όπως το Google Search της Alphabet το App Store της Apple, η Amazon.com και το Facebook της Meta Platforms σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί ο ανταγωνισμός.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις πρέπει να συμμορφωθούν με μια σειρά από κανόνες ή να αντιμετωπίσουν σημαντικές κυρώσεις που φτάνουν έως και το 10% των ετήσιων παγκόσμιων εσόδων μιας εταιρείας ή έως και το 20% για όσους παρανομούν κατ' εξακολούθηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v