Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολωνία: Ο Πούτιν θα επιτεθεί και σε άλλους αν κερδίσει την Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Πολωνίας προσπαθεί να πείσει τις ΗΠΑ να εγκρίνουν περαιτέρω βοήθεια για το Κίεβο. «Είμαστε ένα έθνος που υποδουλώθηκε από τη Ρωσία αρκετές φορές. Αν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα επιτεθεί για άλλη μια φορά».

Πολωνία: Ο Πούτιν θα επιτεθεί και σε άλλους αν κερδίσει την Ουκρανία
Αντρέι Ντούντα, Πρόεδρος Πολωνίας

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επιτεθεί σε άλλα κράτη εάν το Κρεμλίνο κερδίσει τον πόλεμό του στην Ουκρανία, καθώς προσπαθεί να πείσει τις ΗΠΑ να εγκρίνουν περαιτέρω βοήθεια για το Κίεβο.

"Αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ουκρανία είναι να διασφαλίσει ότι ο Πούτιν δεν θα κερδίσει τον πόλεμο", δήλωσε ο Ντούντα στην εκπομπή "Balance of Power" της τηλεόρασης του Bloomberg την Τρίτη.

"Είμαστε ένα έθνος που σκλαβώθηκε από τη Ρωσία αρκετές φορές. Αν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα επιτεθεί για άλλη μια φορά. Θα επιτεθεί και σε άλλα κράτη", πρόσθεσε. "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να μπλοκαριστούν. Πρέπει να τιμωρηθούν".

Τα σχόλια του Ντούντα έρχονται μετά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο μαζί με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ σε μια κρίσιμη στιγμή στον πόλεμο της Ουκρανίας για την απόκρουση της ρωσικής εισβολής.

Οι ΗΠΑ, η Πολωνία και άλλοι σύμμαχοι της Ουκρανίας προσπαθούν να παράσχουν περισσότερη βοήθεια στο Κίεβο, με τον πόλεμο να διανύει τον τρίτο χρόνο του και τα αποθέματα όπλων της χώρας να μειώνονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v