Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωτιά για την ΕΕ: Ενέκρινε κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη

Ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν προηγουμένως υποστηρίξει την αυτορρύθμιση έναντι των κυβερνητικών περιορισμών, εν μέσω ανησυχιών ότι η ασφυκτική ρύθμιση θα μπορούσε να θέσει εμπόδια στην πρόοδο της Ευρώπης. Ποιες αντιδρούν.

Πρωτιά για την ΕΕ: Ενέκρινε κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη

Το Κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε σήμερα, Τετάρτη, το πρώτο παγκοσμίως σημαντικό σύνολο ρυθμιστικών βασικών κανόνων που θα διέπουν τη διαμεσολαβημένη τεχνητή νοημοσύνη που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών επενδύσεων.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η ΕΕ μεσολάβησε για προσωρινή πολιτική συναίνεση στις αρχές Δεκεμβρίου και στη συνέχεια εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου που διεξήχθη σήμερα Τετάρτη, με 523 ψήφους υπέρ, 46 κατά και 49 λευκές ψήφους.

"Η Ευρώπη αποτελεί ΤΩΡΑ παγκόσμιο πρότυπο στην τεχνητή νοημοσύνη", έγραψε ο Τιερί Μπρετόν, ο Ευρωπαίος επίτροπος για την εσωτερική αγορά, στο X.

 

Γεννημένη το 2021, η πράξη της ΕΕ για την τεχνητή νοημοσύνη χωρίζει την τεχνολογία σε κατηγορίες κινδύνου, που κυμαίνονται από "απαράδεκτη" - κατά την οποία η τεχνολογία θα απαγορεύεται - έως υψηλή, μεσαία και χαμηλή επικινδυνότητα.

Ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν προηγουμένως υποστηρίξει την αυτορρύθμιση έναντι των κυβερνητικών περιορισμών, εν μέσω ανησυχιών ότι η ασφυκτική ρύθμιση θα μπορούσε να θέσει εμπόδια στην πρόοδο της Ευρώπης να ανταγωνιστεί τις κινεζικές και αμερικανικές εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας. Στους επικριτές περιλαμβάνονται η Γερμανία και η Γαλλία, οι οποίες φιλοξενούν μερικές από τις πολλά υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v