Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 25 ετών οι θάνατοι καρκινοπαθών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αχτίδα αισιοδοξίας. Τα ποσοστά θνησιμότητας σε άτομα ηλικίας 35-69 ετών μειώθηκαν κατά 33% στις γυναίκες και 37% στους άνδρες, μεταξύ 1993 και 2018.

Σε χαμηλό 25 ετών οι θάνατοι καρκινοπαθών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο πιο χαμηλό επίπεδο των τελευταίων 25 ετών μειώθηκαν οι θάνατοι από καρκίνο ατόμων μέσης ηλικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, χάρη στην έγκαιρη διάγνωση και τη βελτίωση της θεραπείας, σύμφωνα με μελέτη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα ποσοστά θνησιμότητας μειώθηκαν κατά 33% στις γυναίκες και 37% στους άνδρες μεταξύ 1993 και 2018, διαπίστωσε η φιλανθρωπική οργάνωση Cancer Research UK σε έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο British Medical Journal (BMJ).

Τα ευρήματα αποτελούν "λόγο αισιοδοξίας", έγραψε ο Φρέντι Μπρέι, επικεφαλής του κλάδου επιτήρησης του Διεθνούς Οργανισμού Έρευνας για τον Καρκίνο, σε συνοδευτικό κύριο άρθρο στο BMJ. Ωστόσο, περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις των επιλογών του τρόπου ζωής τους, είπε.

Εκτός από την υποχώρηση των θανάτων σε άτομα ηλικίας 35 έως 69 ετών, οι επιστήμονες επεσήμαναν ένα ακόμη θετικό εύρημα: Τα ποσοστά θανάτων από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας μειώθηκαν κατά 54%, γεγονός που αντανακλά τις προληπτικές εξετάσεις του τραχήλου της μήτρας καθώς και τον αντίκτυπο του εμβολίου κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v