Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ορμπαν χτίζει πολιτική εξουσία και ο γαμπρός του ξενοδοχειακή αυτοκρατορία

Ο γαμπρός του Όρμπαν έχει αναδειχθεί ως ο σημαντικότερος επενδυτής της χώρας στην τουριστική βιομηχανία. Εξι ξενοδοχεία στη Βουδαπέστη είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται υπό ανακατασκευή. Στόχος, να γίνει μία πόλη σαν τη Βιέννη.

Ο Ορμπαν χτίζει πολιτική εξουσία και ο γαμπρός του ξενοδοχειακή αυτοκρατορία
Βουδαπέστη

Το ανακαινισμένο αρχηγείο του Βίκτορ Όρμπαν του 18ου αιώνα στην περιοχή του Κάστρου της Βουδαπέστης αποτελεί ισχυρό σύμβολο του πρωθυπουργού. Ωστόσο, στην άλλη άκρη της πόλης χτίζεται ένα διαφορετικό είδος αυτοκρατορίας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο γαμπρός του Όρμπαν, Istvan Tiborcz, έχει αναδειχθεί ως ο σημαντικότερος επενδυτής της χώρας στην τουριστική βιομηχανία, περιλαμβάνοντας έξι ξενοδοχεία στη Βουδαπέστη που είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται υπό ανακατασκευή. Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας συμμετοχών του έχουν ανέλθει σε τουλάχιστον 65 δισεκατομμύρια φιορίνια (180 εκατομμύρια δολάρια) τα τελευταία οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα αρχεία.

Ο Tiborcz λέει ότι βρίσκεται σε μια αποστολή να βοηθήσει στην ανανέωση της ουγγρικής πρωτεύουσας και να της επιτρέψει να φτάσει πόλεις όπως η Βιέννη, όσον αφορά τα καταλύματα υψηλών προδιαγραφών. Αυτό περιλαμβάνει την αποκατάσταση κτιρίων, όπως το εμβληματικό ξενοδοχείο Gellert spa στην πλευρά της Βούδας του Δούναβη και το Hotel Dorothea στην πλευρά της Πέστης.

Το όραμά του είναι "να αναβαθμίσει το προφίλ της Βουδαπέστης σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό ανώτερης ποιότητας", δήλωσε ο Tiborcz, σε μια σπάνια ανταλλαγή απόψεων με ξένα μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον περασμένο μήνα. "Είμαι μέσα σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα".

Άνοιξε επίσης ένα ιδιωτικό κλαμπ και ανακαίνισε ξενοδοχεία σε άλλα τουριστικά σημεία, όπως η λίμνη Μπάλατον και η περιοχή κρασιού Tokaj.

Οι αντίπαλοι του Όρμπαν, ωστόσο, λένε ότι η άνοδος του Tiborcz δείχνει πώς η πολιτική και οι επιχειρήσεις έχουν συνδεθεί άρρηκτα υπό έναν ηγέτη τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κατηγορήσει για την προώθηση ενός συστήματος πελατειακών σχέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v