Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύνοδος πέντε Αράβων ΥΠΕΞ για τη Γάζα

Με τη συμμετοχή και εκπροσώπου της Παλαιστινιακής Αρχής, οι πέντε συνήλθαν στο Κάιρο πριν από τη συνάντησή τους με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν.

Σύνοδος πέντε Αράβων ΥΠΕΞ για τη Γάζα

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συμμετείχαν σήμερα σε υπουργική σύνοδο στο Κάιρο με θέμα τον πόλεμο στη Γάζα, πριν από τη συνάντησή τους με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών Άχμεντ Αμπού Ζέιντ, στη σύνοδο μετείχε επίσης ο Χουσέιν αλ Σέιχ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Παλαιστινιακής Αρχής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που πρόσκειται στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Στη συνάντηση «συζητήθηκαν οι αναγκαίες προσπάθειες για να σταματήσει ο πόλεμος του Ισραήλ, να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να διασφαλιστεί η παράδοση όλης της ανθρωπιστικής βοήθειας στον θύλακα, όπου ο ΟΗΕ φοβάται ότι επίκειται λιμός, έπειτα από πέντε μήνες συγκρούσεων.

Οι υπουργοί θα συναντηθούν αργότερα με τον Μπλίνκεν, ο οποίος είχε ήδη μια πρώτη επαφή με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Οι συζητήσεις τους επικεντρώθηκαν «στις προσπάθειες προστασίας των άμαχων Παλαιστινίων» και τα μέσα για την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση των ομήρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v