Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Συλλάβαμε τους τρομοκράτες, παράθυρο διαφυγής άνοιξαν οι Ουκρανοί

Θα τιμωρηθεί αυτός που διέταξε την επίθεση που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς. Ημέρα πένθους η 24η Μαρτίου, «η Ρωσία δεν θα διχαστεί». Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας.

Πούτιν: Συλλάβαμε τους τρομοκράτες, παράθυρο διαφυγής άνοιξαν οι Ουκρανοί

Θα τιμωρηθούν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Crocus City Hall, διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό.

Κήρυξε Ημέρα πένθους την 24η Μαρτίου για τη Ρωσία, στον απόηχο της πολύνεκρης ένοπλης επίθεσης σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα.

Υποστήριξε ότι συνελήφθησαν αυτοί που διέπραξαν την επίθεση και τόνισε ότι θα τιμωρηθούν αυτοί που τη διέταξαν και όσοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτή.

Είπε ακόμη ότι οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία και πως τα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα έχουν ενισχυθεί. Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, 11 τρομοκράτες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, καθώς κινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου είχε προετοιμαστεί από την ουκρανική πλευρά ένα «παράθυρο» για να περάσουν τα σύνορα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε τη «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση» και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και τις ειδικές υπηρεσίες για τις προσπάθειές τους.

«Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφόνους που εκτέλεσαν τους πολίτες και τα παιδιά μας. Το κυριότερο τώρα είναι να αποτρέψουμε αυτούς που βρίσκονται πίσω από το λουτρό αίματος, ώστε να μη διαπράξουν ένα νέο έγκλημα», πρόσθεσε στο διάγγελμά του, διάρκειας περίπου πέντε λεπτών.

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και ξεκαθάρισε ότι «η Ρωσία δεν θα διχαστεί».

Ο Ρώσος πρόεδρος φάνηκε να επαναλαμβάνει την εκδοχή των γεγονότων που παρουσιάστηκαν νωρίτερα από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB). Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, δεν έκανε καμία αναφορά στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση, την ώρα που το Κίεβο αρνείται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή.

Φωτογραφίες των δραστών δημοσίευσε ο ΙSIS

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω ανάρτησης σ'  ένα από τα δίκτυά της στο Telegram, μια φωτογραφία όπου, όπως υποστηρίζει, απεικονίζονται οι τέσσερις δράστες της επίθεσης στη Ρωσία, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 143 άνθρωποι.

Στην ανάρτηση αναφέρεται πως η επίθεση στη Ρωσία διαπράχθηκε στο πλαίσιο του «πολέμου που μαίνεται» μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των χωρών που πολεμούν το Ισλάμ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v