Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο

Ο εκτελών χρέη δημάρχου, που αντικαθιστά τον εκλεγμένο Φρέντι Μπελέρη ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή, συνελήφθη κατόπιν εντολής της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος των Τιράνων.

Συνελήφθη ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο

Με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος των Τιράνων, ο εκτελών χρέη δημάρχου στη Χειμάρρα Γκέργκι Γκόρο συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου (23/3), όπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ.

Ο Γκέργκι Γκόρο υπηρέτησε για τρεις θητείες επικεφαλής του δήμου Χιμάρας και, μετά τις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023, ασκεί χρέη δημάρχου, αντικαθιστώντας τον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος και δικασμένος από το Ειδικό Πρωτοδικείο Τιράνων σε δύο χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της διαφθοράς στην προεκλογική περίοδο.

Στα τέλη του προηγούμενου έτους, ο Φρέντι Μπελέρη είχε ασκήσει μήνυση σε βάρος του Γκόρο στην Ειδική Εισαγγελία για την Πάταξη της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Τίρανα. Τον κατηγορούσε για κατάχρηση αξιώματος.

Η Ειδική Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι για την ίδια υπόθεση εξέδωσε άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης που αναμένεται να εκτελεστούν τις επόμενες ώρες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v