Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Δεν εμπλέκεται η Ουκρανία στην επίθεση στη Μόσχα

Την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα φέρει μόνο το Ισλαμικό Κράτος, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

ΗΠΑ: Δεν εμπλέκεται η Ουκρανία στην επίθεση στη Μόσχα

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είναι η μόνη που φέρει την ευθύνη για τη φονική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα και δεν υπήρξε καμία ουκρανική εμπλοκή, δήλωσε αργά χθες Σάββατο η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Άντριεν Γουότσον.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα τη Ρωσία για πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενη επίθεση στη Μόσχα και είχε επίσης εκδώσει προειδοποίηση στους Αμερικανούς στη Ρωσία στις 7 Μαρτίου, σημειώνει η Γουότσον σε ανακοίνωσή της.

"Ο ISIS φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την επίθεση αυτή. Δεν υπήρξε καμία ουκρανική εμπλοκή", υπογράμμισε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση από ένοπλους άνδρες κοντά στη Μόσχα την Παρασκευή, στην οποία τουλάχιστον 133 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλές δεκάδες τραυματίστηκαν, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε την "ειδεχθή" πράξη και "την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της".

"Στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους οικείους αυτών που σκοτώθηκαν και σε όλους όσοι επλήγησαν από αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον ρωσικό λαό που θρηνεί για τις ανθρώπινες απώλειες μετά το αποτρόπαιο αυτό γεγονός", δήλωσε ο Μπλίνκεν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v