Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκάζι στις απολύσεις πατά η Dell

Εδιωξε 13.000 εργαζομένους τον περασμένο χρόνο, αν και δηλώνει προσηλωμένη στην ανάπτυξη ταλέντων και παρόλο που η μετοχή της φλερτάρει με ιστορικό υψηλό. Τις ανακατατάξεις στην αμερικανική εταιρεία προωθεί η επένδυση σε διακομιστές τεχνητής νοημοσύνης.

Γκάζι στις απολύσεις πατά η Dell

Η Dell Technologies έδιωξε 13.000 υπαλλήλους κατά το τελευταίο οικονομικό έτος, σε μια πιο απότομη μείωση του αριθμού εργαζομένων απ' ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τεχνολογικού υλικού διέθετε 120.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο στις 2 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα. Πρόκειται για μείωση σχεδόν 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. «Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2024 συνεχίζουμε να λαμβάνουμε ορισμένα μέτρα για τη μείωση του κόστους», ανέφερε η Dell. «Παρά τις δύσκολες αποφάσεις, συνεχίζουμε τις εστιασμένες προσπάθειες για ενδυνάμωση των εργαζομένων μας και προσέλκυση, ανάπτυξη και διατήρηση ταλέντων».

 

Οι ασθενείς πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών πυροδότησαν μια απόφαση, που ανακοινώθηκε στις αρχές του 2023, για περικοπή περίπου 6.650 θέσεων εργασίας. Τελικά, καταργήθηκαν σχεδόν διπλάσιες.

Ο Woo Jin Ho του Bloomberg Intelligence έγραψε ότι η κίνηση παρέχει μέτρια λειτουργική μόχλευση, με θετικές προοπτικές στα κέρδη από πωλήσεις υπολογιστών ή υποδομών εκτός τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Γνωστή για τη δραστηριοποίησή της στον κλάδο υπολογιστών, η Dell έχει προσελκύσει την προσοχή των επενδυτών τον τελευταίο χρόνο λόγω της αύξησης του ενδιαφέροντος για τους διακομιστές υψηλής ισχύος που απαιτούνται για την εκτέλεση φόρτου εργασίας AI. Οι μετοχές της, μάλιστα, πλησιάζουν υψηλό ρεκόρ μετά την αναφορά για ενδιαφέρον πελατών που αφορά «βελτιστοποιημένους διακομιστές AI».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v