Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Εμπλουτισμένη» συμφωνία για εξαγωγές ουρανίου από το Καζακστάν στις ΗΠΑ

Η κορυφαία χώρα εξόρυξης ουρανίου ενισχύει τις εξαγωγές στην Αμερική. Αυξάνονται οι ενεργές συμβάσεις, καθώς και η παγκόσμια ζήτηση του ραδιενεργού μετάλλου. Ωθηση από την κλιματική αλλαγή, αλλά και τις αντι-ρωσικές πολιτικές.

«Εμπλουτισμένη» συμφωνία για εξαγωγές ουρανίου από το Καζακστάν στις ΗΠΑ

Το Καζακστάν, το μεγαλύτερο «ορυχείο» ουρανίου στον κόσμο, επιχειρεί ενεργώς να ενισχύσει τις εξαγωγές του μετάλλου σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ, μεταδίδει το Bloomberg.

Το υπουργείο Ενέργειας της χώρας ανακοίνωσε ότι η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα συζητήθηκε σε συνάντηση με τον Αμερικανό γερουσιαστή Στιβ Ντέινς την Τρίτη. Η χώρα έχει ήδη συμβάσεις για την προμήθεια προϊόντων ουρανίου έως το 2032 με εταιρείες όπως η Southern, η Constellation Energy και η Duke Energy, προσθέτει η ανακοίνωση.

Το ενδιαφέρον για το ραδιενεργό μέταλλο έχει αναπτερωθεί εν μέσω όλο και μεγαλύτερης διάστασης ανάμεσα στην προσφορά και την αυξημένη ζήτηση, καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο στρέφονται στην πυρηνική ενέργεια για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή. Επιπλέον, οι ΗΠΑ επιδιώκουν να απαγορεύσουν τις εισαγωγές εμπλουτισμένου ρωσικού ουρανίου - του είδους που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία πυρηνικών αντιδραστήρων και όπλων - αυξάνοντας την απήχηση και ενισχύοντας τις τύχες πιθανών εναλλακτικών προμηθευτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v