Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Προσγειώνει την Boeing με καμπανάκι πιστοληπτικής υποβάθμισης

Ανησυχία για τις ταμειακές ροές του αμερικανικού κολοσσού κατασκευής αεροσκαφών εμπνέει η παρατεταμένη περιδίνηση γύρω από την κρίση ασφαλείας. Προειδοποίηση από τον οίκο αξιολόγησης, μετά την ανακοίνωση βαθιάς αναδιάρθρωσης στην εταιρική ηγεσία.

Moodys: Προσγειώνει την Boeing με καμπανάκι πιστοληπτικής υποβάθμισης

Η Boeing, η κορυφαία αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών που ανακοίνωσε χθες Δευτέρα σαρωτική αναδιάρθρωση στα ανώτερα κλιμάκιά της, ενδέχεται να υποστεί υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τη Moody's, εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων που προκαλεί η κρίση ασφαλείας που την έχει πλήξει.

Ο οίκος παροχής αξιολόγησης, μεταδίδει το Bloomberg, έθεσε την ανώτερη μη εξασφαλισμένη αξιολόγηση Baa2 σε επανεξέταση για υποβάθμιση από σταθερή, επικαλούμενη την πιθανότητα η Boeing να μην καταφέρει να παραδώσει τα μοντέλα 737 στους όγκους που απαιτούνται ώστε να επεκτείνει ουσιαστικά τις ελεύθερες ταμειακές ροές και να «αποσύρει χρέος σε λογικό χρονικό πλαίσιο».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Ντέιβ Καλχούν ανακοίνωσε ότι παραιτείται στο τέλος του έτους, ενώ ο Σταν Ντιλ, επικεφαλής του επίμαχου τμήματος εμπορικών αεροσκαφών, αποχωρεί αμέσως και θα αντικατασταθεί από την Chief Operating Officer Στέφανι Ποπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v