Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΥΠΕΞ του Βιετνάμ ελπίζει οι ΗΠΑ να χρίσουν τη χώρα «οικονομία της αγοράς»

«Οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν το οικονομικό εμπόριο και την επενδυτική συνεργασία μετά την περυσινή συμφωνία για μια συνολική στρατηγική εταιρική σχέση», είπε ο Μπούι Θαν Σον μιλώντας στο think tank του Ινστιτούτου Brookings της Ουάσινγκτον.

Ο ΥΠΕΞ του Βιετνάμ ελπίζει οι ΗΠΑ να χρίσουν τη χώρα «οικονομία της αγοράς»

Το Βιετνάμ ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναγνωρίσουν σύντομα το καθεστώς της «οικονομίας της αγοράς», δήλωσε σήμερα στην Ουάσιγκτον ο Βιετναμέζος υπουργός Εξωτερικών Μπούι Θαν Σον.

Οι ΗΠΑ θεωρούν επί του παρόντος το Βιετνάμ «ελεγχόμενη οικονομία» στις περιπτώσεις ζημιογόνων εισαγωγών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά υψηλότερους δασμούς αντιντάμπινγκ.

Ο Σον μιλώντας στην δεξαμενή σκέψης (think tank) του Ινστιτούτου Brookings της Ουάσινγκτον, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Βιετνάμ πρέπει να ενισχύσουν το οικονομικό εμπόριο και την επενδυτική συνεργασία μετά την περυσινή συμφωνία για μια συνολική στρατηγική εταιρική σχέση.

«Πρέπει να εστιάσουμε στην ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, στην συνδεσιμότητα των υποδομών, στην ψηφιακή οικονομία, στην ενέργεια, την πράσινη οικονομία και στην διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού» είπε ο Σον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v