Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τετ α τετ με Αμερικανούς CEOs έχει ο Κινέζος πρόεδρος

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις θέλουν να βελτιώσουν τις σχέσεις με την Κίνα. Οι εμπορικοί εταίροι της ανησυχούν ότι το Πεκίνο επενδύει πολύ στη μεταποίηση για να ξεπεράσει τα προβλήματα στην αγορά ακινήτων, οδηγώντας σε υπερπροσφορά.

Τετ α τετ με Αμερικανούς CEOs έχει ο Κινέζος πρόεδρος
Ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ

Με μια ομάδα Αμερικανών επικεφαλής επιχειρήσεων συναντήθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, καθώς οι Αμερικανοί επιχειρηματίες προσπαθούν να βελτιώσουν τους δεσμούς που έχουν φθαρεί από τις γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η συνάντηση έρχεται καθώς αυξάνεται η ανησυχία στους εμπορικούς εταίρους της Κίνας ότι το Πεκίνο επενδύει σε μεγάλο βαθμό στη μεταποίηση για να ξεπεράσει μια βαθιά επιβράδυνση στην αγορά ακινήτων, οδηγώντας σε υπερπροσφορά και πιθανό ντάμπινγκ στις διεθνείς αγορές.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι η συνάντηση βρισκόταν σε εξέλιξη στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο και περιελάμβανε φωτογράφιση με τον Κινέζο πρόεδρο. Το πρακτορείο δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στη συνάντηση αναμενόταν να συμμετάσχουν Αμερικανοί διευθύνοντες σύμβουλοι που συμμετείχαν αυτή την εβδομάδα στο Φόρουμ Ανάπτυξης της Κίνας, το εμβληματικό ετήσιο επιχειρηματικό συνέδριο του Πεκίνου, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Στο φόρουμ συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της Chubb, Έβαν Γκρίνμπεργκ, ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer και ο Ραζ Σουμπραμανιάμ της FedEx.

Ο Σι είχε συναντηθεί με Αμερικανούς επιχειρηματίες τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια δείπνου στο περιθώριο του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο διοργανώθηκε από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΠΑ-Κίνας και την Εθνική Επιτροπή για τις Σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v