Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέκταση απεργιών για 4η εβδομάδα στη Φινλανδία

Οι εργαζόμενοι απεργούν από τις 11 Μαρτίου, ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Μπλόκο σε εξαγωγές, εισαγωγές και μεταφορές εμπορευμάτων. Εργοδοτικές οργανώσεις κάνουν λόγο για ζημιά €300 εκατ.

Επέκταση απεργιών για 4η εβδομάδα στη Φινλανδία

Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία και τα logistics στη Φινλανδία συμφώνησαν να παρατείνουν τις απεργίες για τέταρτη εβδομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, δήλωσε ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής ένωσης SAK.

Οι εργαζόμενοι απεργούν από τις 11 Μαρτίου, μπλοκάροντας τις εξαγωγές, τις εισαγωγές και τις μεταφορές εμπορευμάτων.

«Οι απεργίες θα συνεχιστούν από το πρωί της Δευτέρας και μετά για μια εβδομάδα», δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της SAK Τζάρκο Ελοράντα. «Προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε με την κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση σε αυτές τις προσπάθειες».

Αρκετές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Φινλανδίας δήλωσαν ότι οι απεργίες, που διαταράσσουν τα λιμάνια και το σιδηροδρομικό σύστημα, επηρεάζουν αρνητικά τις δραστηριότητές τους.

Η εργοδοτική οργάνωση ΕΚ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η SAK δεν παρουσίασε αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις στις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις. Εκτίμησε ότι οι απεργίες είχαν αρνητική επίδραση στο ΑΕΠ σχεδόν 300 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v