Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Μικρά περιθώρια ανόδου για τις αμερικανικές μετοχές

Οι αποτιμήσεις της αξίας των αμερικανικών μετοχών είναι εύλογες αλλά μπορεί να υπάρχουν καλύτερες ευκαιρίες σε άλλες αγορές, σύμφωνα με αναλυτή της Goldman Sachs.

Goldman Sachs: Μικρά περιθώρια ανόδου για τις αμερικανικές μετοχές

Oι αμερικανικές μετοχές έχουν «περιορισμένο περιθώριο» ανόδου από τα επίπεδα στα οποία βρίσκονται δεδομένου του οικονομικού υποβάθρου και οι επενδυτές πρέπει να αναζητήσουν καλύτερες επιλογές αλλού, σύμφωνα με την Goldman Sachs. 

H αμερικανική οικονομία έχει επιδείξει αναπάντεχη ανθεκτικότητα παρά τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed την τελευταία διετία, διαψεύδοντας όσους προέβλεπαν ότι θα διολισθήσει σε ύφεση εντός του 2023. 

Μολονότι το βασικό σενάριο της Goldman Sachs είναι ότι η Fed θα κατορθώσει να οδηγήσει την οικονομία σε «ομαλή προσγείωση», ο υπεύθυνος στρατηγικής διεθνών αγορών Τζέιμς Άσλεϊ δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη ότι αν υπάρξει τελικά ύφεση, αυτό θα συμβεί τη φετινή χρονιά. 

«Η Fed ξεκίνησε τις αυξήσεις επιτοκίων μόλις τον Μάρτιο του 2022, οπότε τα σενάρια για ρίσκο ύφεσης το 2023 υπέθεταν ότι θα υπήρχε μια πολύ γρήγορη μετάδοση της νομισματικής πολιτικής στην πραγματική οικονομία. Με άλλα λόγια, ήταν ακόμα νωρίς» σημείωσε ο Άσλεϊ.

«Η νομισματική πολιτική κατά κανόνα λειτουργεί με καθυστέρηση περίπου δύο ετών, οπότε αν είναι να δούμε ύφεση -και αυτό είναι απλά ένα «αν» καθώς το βασικό σενάριο είναι ότι δεν θα έχουμε ύφεση-, αλλά αν έχουμε ύφεση, θα είναι το 2024, όχι το 2023», πρόσθεσε. 

«Πιστεύουμε ότι οι αποτιμήσεις της αξίας των αμερικανικών μετοχών είναι εύλογες αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει περιορισμένο περιθώριο ανόδου σε αυτές τις αποτιμήσεις. Μπορεί να υπάρχουν καλύτερες ευκαιρίες σε άλλες αγορές», τόνισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v