Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Γέλεν προειδοποιεί την Κίνα για τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια

Είναι σημαντικό για τον πρόεδρο και εμένα οι αμερικανικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι να μπορούν να ανταγωνίζονται με ίσους όρους, τόνισε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

H Γέλεν προειδοποιεί την Κίνα για τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν κάλεσε την Κίνα να μην «πλημμυρίζει» τον κόσμο με φθηνές εξαγωγές καθαρής ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι στρεβλώνει τις διεθνείς αγορές και βλάπτει τους εργαζόμενους.

Η Γέλεν έστειλε το μήνυμά της στο Πεκίνο από μονάδα κατασκευής φωτοβολταϊκών στη Γεωργία, λίγες μέρες πριν το δεύτερο ταξίδι της στην Κίνα ως υπουργός Οικονομικών.

Η δήλωση αντανακλά τη συνεχιζόμενη ανησυχία της κυβέρνησης Μπάιντεν για τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας, οι οποίες είναι πιθανό να αποτελέσουν πηγή τριβών κατά την επίσκεψη της Γέλεν παρά τις πρόσφατες προσπάθειες και των δύο χωρών να σταθεροποιήσουν τις σχέσεις τους.

«Είναι σημαντικό για τον πρόεδρο και εμένα οι αμερικανικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι να μπορούν να ανταγωνίζονται με ίσους όρους. Έχουμε θίξει το ζήτημα της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας σε προηγούμενες συζητήσεις με την Κίνα και σκοπεύω να το καταστήσω βασικό ζήτημα στις συζητήσεις κατά το επόμενο ταξίδι μου εκεί» υπογράμμισε η Γέλεν σύμφωνα με τους Financial Times.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v