Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορές και συγχωνεύσεις: Υπερδιπλάσια τα mega deals φέτος

Ριμπάουντ μετά την «ξηρασία». Ο αριθμός των εξαγορών αξίας τουλάχιστον 10 δισ. δολαρίων αυξήθηκε ραγδαία τους πρώτους τρεις μήνες του 2024 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Εξαγορές και συγχωνεύσεις: Υπερδιπλάσια τα mega deals φέτος

Υπερδιπλασιάστηκαν τα μπλοκμπάστερ deals το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σηματοδοτώντας μια αναδυόμενη ανάκαμψη στην αγορά εξαγορών και συγχωνεύσεων μετά από μια μακρά «ξηρασία».

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο αριθμός των εξαγορών αξίας τουλάχιστον 10 δισ. δολαρίων αυξήθηκε ραγδαία τους πρώτους τρεις μήνες του 2024 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με κινητήρια δύναμη τις μεγάλες αμερικανικές συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας, της τεχνολογίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του London Stock Exchange Group.

Έντεκα τέτοιες συναλλαγές, συνολικής αξίας 215 δισ. δολαρίων, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου, έναντι πέντε εξαγορών συνολικής αξίας 100 δισ. δολαρίων τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.

"Τα mega deals ευδοκιμούν", δήλωσε ο Τάιλερ Ντίκσον, επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής της Citi, με τις εταιρείες "να εκμεταλλεύονται τις συνθήκες της αγοράς για να επιταχύνουν την ανάπτυξη".

Η συνολική αξία των παγκόσμιων εξαγορών και συγχωνεύσεων ανήλθε κατά 30% στα 690 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία, ακόμη και καθώς ο συνολικός αριθμός των συμφωνιών που ανακοινώθηκαν μειώθηκε κατά 31%.

Η ανάκαμψη των συναλλαγών έρχεται μετά την πτώση της δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών σε χαμηλό δεκαετίας πέρυσι, καθώς η φρενίτιδα της δραστηριότητας που τροφοδοτήθηκε από τα χαμηλά επιτόκια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 ακολουθήθηκε από μια απότομη μείωση των εξαγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v