ΝΥΤ: Οι ΗΠΑ έκρυψαν στοιχεία από τη Ρωσία για την τρομοκρατική επίθεση

Διαβίβασαν μόνο μέρος των πληροφοριών που διέθεταν για την απειλή προς τη Μόσχα, επειδή φοβόντουσαν ότι οι ρωσικές αρχές μπορούν να μάθουν τις πηγές ή τις μεθόδους κατασκοπείας τους, γράφουν οι New York Times.

ΝΥΤ: Οι ΗΠΑ έκρυψαν στοιχεία από τη Ρωσία για την τρομοκρατική επίθεση

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διαβίβασαν στη Ρωσία μόνο μέρος των πληροφοριών που διέθεταν για την απειλή της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, επειδή φοβόντουσαν να αποκαλύψουν τις πηγές τους, γράφει σήμερα η εφημερίδα The New York Times επικαλούμενη πηγές στην αμερικανική κυβέρνηση.

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να τους διαβιβάσουν κάποιες πληροφορίες για το σχέδιο (των τρομοκρατών) πέραν των αναγκαίων, επειδή φοβόντουσαν ότι οι ρωσικές αρχές μπορούν να μάθουν τις πηγές ή τις μεθόδους κατασκοπείας», γράφει η εφημερίδα The New York Times.

Οι πηγές της εφημερίδας υπέθεσαν ότι στη Ρωσία, λαμβάνοντας πληροφορίες στις αρχές Μαρτίου για υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στις επόμενες 48 ώρες, μπορούσαν να επικεντρώσουν την προσοχή τους στα χρονικά περιθώρια και, εφόσον στο χρονικό αυτό διάστημα δεν έγινε επίθεση, τότε εξέλαβαν την προειδοποίηση με δυσπιστία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, ερωτηθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει τίποτα γι' αυτό. Παράλληλα, ζήτησε να αντιμετωπίζονται τα δημοσιεύματα των New York Times «με μεγάλη προσοχή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v