Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ISIS: Χτυπήστε τους «σταυροφόρους» σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ισραήλ

Επαίνεσε την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας ο εκπρόσωπος της τζιχαντιστικής οργάνωσης, καλώντας σε «αδιάκοπο θρησκευτικό πόλεμο κατά των Εβραίων».

ISIS: Χτυπήστε τους «σταυροφόρους» σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ισραήλ

Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους επαίνεσε την επίθεση της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 140 άνθρωποι.

Ο Άμπου Χουθάιφα αλ Ανσάρι έκανε τη δήλωση αυτή σε ηχογραφημένο μήνυμα που αναρτήθηκε σήμερα στο Telegram.

Ο Αλ Ανσάρι επανέλαβε την προτροπή του προς τους υποστηρικτές του ΙΚ να βάλουν στο στόχαστρο τους «σταυροφόρους» παντού, ιδίως όμως σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ισραήλ.

«Ζητάμε από τον Θεό να φτάσετε στην Παλαιστίνη και να πολεμήσετε τους Εβραίους πρόσωπο με πρόσωπο, σ' έναν αδιάκοπο θρησκευτικό πόλεμο», πρόσθεσε.

Οι ρωσικές αρχές λένε ότι βρήκαν αποδείξεις ότι οι ένοπλοι δράστες της επίθεσης συνδέονταν με «Ουκρανούς εθνικιστές», ισχυρισμός τον οποίο απέρριψαν αμέσως οι ΗΠΑ ως αβάσιμη προπαγάνδα.

Έντεκα άνθρωποι συνελήφθησαν το πρώτο 24ωρο μετά το μακελειό και έχουν προφυλακιστεί οι οκτώ, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης. Οι επτά κατάγονται από το Τατζικιστάν και ο όγδοος από το Κιργιστάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v