Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody’s: Ρίσκο για το χρέος στρατιωτικές δαπάνες στο 2%

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο οίκος αξιολόγησης: «Η εξοπλιστική κούρσα των χωρών του ΝΑΤΟ απέναντι στη Μόσχα θα περιπλέξει τις προσπάθειες μείωσης του χρέους και θα μπορούσε να αποδυναμώσει το πιστωτικό προφίλ, επιδεινώνοντας τις κοινωνικές συγκρούσεις».

Moody’s: Ρίσκο για το χρέος στρατιωτικές δαπάνες στο 2%

Σε περίπτωση που οι στρατιωτικές δαπάνες της Ιταλίας φτάσουν στο 2% του ΑΕΠ, το δημόσιο χρέος της χώρας θα φτάσει στο 147% του ΑΕΠ το 2030, σε σχέση με το προβλεπόμενο 144%, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Το μεταδίδει το ANSA, σύμφωνα με το οποίο «η εξοπλιστική κούρσα των χωρών του ΝΑΤΟ που πυροδοτείται από τις απειλές της Μόσχας θα περιπλέξει τις προσπάθειες μείωσης του χρέους και θα μπορούσε να αποδυναμώσει το πιστωτικό τους προφίλ, επιδεινώνοντας τις κοινωνικές συγκρούσεις».

Ο οίκος Moody’s κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Η Ισπανία και η Ιταλία είναι ιδιαίτερα ευάλωτες», έχοντας «τα μεγαλύτερα κενά στις αμυντικές δαπάνες (σε σχέση με τον στόχο του ΝΑΤΟ για 2% του ΑΕΠ) και τα χαμηλότερα επίπεδα λαϊκής υποστήριξης για περαιτέρω αύξηση των στρατιωτικών δαπανών», μεταδίδει το ANSA.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v