Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπλούζες που θυμίζουν τους SS μπλοκάρει η Adidas

Το σχέδιο της μπλούζας με τον αριθμό 44 θυμίζει το λογότυπο με τους κεραυνούς των SS, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Μπλούζες που θυμίζουν τους SS μπλοκάρει η Adidas

Εξατομικευμένες γερμανικές ποδοσφαιρικές στολές μπλοκάρει η Adidas, μετά τις ανησυχίες που προέκυψαν ότι το σχέδιο του αριθμού 44 μοιάζει με σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι μονάδες SS της ναζιστικής εποχής.

"Έχουμε μπλοκάρει τη διαδικασία στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα", ανέφερε η Adidas σε ανακοίνωσή της. "Ως εταιρεία, είμαστε ενεργά κατά της ξενοφοβίας, του αντισημιτισμού, της βίας και του μίσους σε όλες τις μορφές".

Οπως σημειώνει το Bloomberg, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επεσήμαναν ότι το οδοντωτό σχέδιο της μπλούζας με τον αριθμό 44 θυμίζει το λογότυπο με τους κεραυνούς των SS.

Η μετοχή της Adidas χάνει 1% στις γερμανικές συναλλαγές, οδηγώντας τα κέρδη της φέτος στο -11%.

Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δήλωσε ότι κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν παρατήρησε οποιαδήποτε ομοιότητα με ναζιστικά σύμβολα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού.

Παρ' όλα αυτά, εργάζεται πάνω σε ένα εναλλακτικό σχέδιο για τον αριθμό 4 και επανεξετάζει άλλους αριθμούς σε συντονισμό με την Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών, ανέφερε στο Χ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v