Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Επιθετική ενέργεια η ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία

Το Κρεμλίνο κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει τις «απαράδεκτες ενέργειες». Στα άλλα μέτωπα, προετοιμάζεται επίσκεψη του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στη Μόσχα, ενώ εισάγεται νέα ρωσική πολιτική απέναντι στους Ταλιμπάν.

Ρωσία: Επιθετική ενέργεια η ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως το αεροπορικό πλήγμα που φέρεται να εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό είναι μια επιθετική ενέργεια και κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει αυτές τις "εντελώς απαράδεκτες" ενέργειες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Ρωσία δεν σπεύδει να καταλήξει σε συμπεράσματα, όμως "αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν όλα τα θεμέλια του διεθνούς δικαίου και αποτελούν επιθετική ενέργεια".

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη πως η Ρωσία έχει σημαντικά θέματα να συζητήσει με τους ηγέτες των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και πως εργάζεται για την αφαίρεση των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν από τον κατάλογο των απαγορευμένων τρομοκρατικών οργανώσεων.

"Είναι μια χώρα που βρίσκεται δίπλα μας, και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επικοινωνούμε μαζί της", είπε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Πρέπει να επιλύσουμε πιεστικά ζητήματα, κάτι που απαιτεί διάλογο, άρα υπ' αυτό το πρίσμα επικοινωνούμε μαζί τους όπως σχεδόν με οποιονδήποτε άλλο - είναι η ντε φάκτο αρχή στο Αφγανιστάν".

Ο Πεσκόφ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποια είναι αυτά τα "πιεστικά ζητήματα".

Το Κρεμλίνο είπε ακόμη πως προετοιμάζεται επίσκεψη του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στη Ρωσία, σε μια ένδειξη ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, που βρίσκονται αμφότερες σε αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζονται.

Σε βιντεοδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου είπε πως η επίσκεψη βρίσκεται σε "υψηλό βαθμό προετοιμασίας" και πως απομένει μόνο να οριστεί η ημερομηνία της.

Η Βενεζουέλα διατήρησε τα τελευταία χρόνια τις στενές σχέσεις με τη Ρωσία, προσφέροντας στη Μόσχα έναν βαθμό διπλωματικής υποστήριξης για την εκστρατεία της στην Ουκρανία.

Η Ρωσία υποστηρίζει την κυβέρνηση του Μαδούρο εν μέσω εκτενούς αντιπαράθεσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και παρατεταμένης εγχώριας αναταραχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v