Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ιταλία δεν θα πετύχει τον στόχο της Ε.Ε. για το έλλειμμα πριν το 2026

Στο 4,4% του ΑΕΠ προβλέπεται να συρρικνωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ιταλίας τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Στο 1% ο πήχης για την ανάπτυξη.

Η Ιταλία δεν θα πετύχει τον στόχο της Ε.Ε. για το έλλειμμα πριν το 2026

H Iταλία θα μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της κάτω από το όριο του 3% που ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας το 2026, στην καλύτερη περίπτωση, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg. 

Mε το έλλειμμα στο 7,2% του ΑΕΠ την περασμένη χρονιά λόγω του μέτρου των φοροελαφρύνσεων για την ανακαίνιση κατοικιών, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να επαναφέρει τα δημόσια οικονομικά σε βιώσιμο μονοπάτι, σημείωσαν οι πηγές. 

Η ιταλική κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέους οικονομικούς στόχους και προβλέψεις την ερχόμενη Τρίτη. 

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να πει ότι η ιταλική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1% φέτος, αρκετά πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για ανάπτυξη 0,6%. 

Ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης θα συμβάλει στη μείωση του ελλείμματος στο 4,4% περίπου τη φετινή χρονιά και κάτω από το 4% το 2025, σύμφωνα με τις πηγές τoυ Bloomberg. 

Nωρίτερα την Τετάρτη η εφημερίδα Il Sole 24 Ore μετέδωσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης για το έλλειμμα του 2024 θα είναι 4,3%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v