Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στόλτενμπεργκ: Εκκληση για αξιόπιστη στήριξη της Ουκρανίας

Πρέπει να διασφαλίσουμε αξιόπιστη και προβλέψιμη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία σε μακρποπρόθεσμη βάση, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Στόλτενμπεργκ: Εκκληση για αξιόπιστη στήριξη της Ουκρανίας

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμφώνησαν την Τετάρτη να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό για την παροχή μακροπρόθεσμης στρατιωτικής στήριξης για την Ουκρανία, αλλά η πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να το κάνει μέσω ενός πενταετούς ταμείου 100 δισ. ευρώ προκάλεσε ανάμεικτές αντιδράσεις. 

Η πρόταση του Στόλτενμπεργκ προβλέπει επίσης να αναλάβει το ΝΑΤΟ πιο άμεσο ρόλο στον συντονισμό της προμήθειας όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα σχέδια, το ΝΑΤΟ θα αναλάβει από την ομάδα Ramstein ένα μέρος του συντονιστικού έργου, μια κίνηση που έχει σχεδιαστεί εν μέρει ως μέτρο προστασίας σε πιθανή μείωση της αμερικανικής στήριξης σε περίπτωση επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, δήλωσαν διπλωμάτες 

«Πρέπει να αλλάξουμε τη δυναμική της στήριξής μας», είπε ο Στόλτενμπεργκ. «Πρέπει να διασφαλίσουμε αξιόπιστη και προβλέψιμη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία σε μακρποπρόθεσμη βάση» τόνισε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι στόχος είναι να ληφθεί απόφαση στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v