Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J&J: Νέα εξαγορά $12,5 δισ. και «εισβολή» στον τομέα ιατρικών συσκευών

Αποκτάται η αμερικανική Shockwave Medical, που αναπτύσσει ειδικές ιατρικές συσκευές για τη θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων.

J&J: Νέα εξαγορά $12,5 δισ. και «εισβολή» στον τομέα ιατρικών συσκευών

Ο αμερικανικός κολοσσός φαρμάκων Johnson & Johnson ήλθε σε συμφωνία για την εξαγορά της καλιφορνέζικης Shockwave Medical έναντι 12,5 δισ. δολαρίων, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της στον τομέα της ανάπτυξης ιατρικών συσκευών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων.

Η εταιρεία που αποκτάται δίνει στην J&J πρόσβαση σε μια συσκευή που χρησιμοποιεί κρουστικά κύματα για τη διάσπαση της ασβεστοποιημένης πλάκας στα αγγεία της καρδιάς, με τρόπο αντίστοιχο αυτού που υιοθετείται για την αντιμετώπιση των λίθων στα νεφρά, γράφει ο Guardian.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία επιθυμεί να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στον τομέα της καρδιακής υγείας – καθώς έχει ξοδέψει ήδη 16,6 δισ. δολάρια προκειμένου πριν από δύο χρόνια να αγοράσει την Abiomed, εταιρεία κατασκευής μηχανικών αντλιών καρδιάς, και επιπλέον 400 εκατ. δολάρια για να αγοράσει τη Laminar, άλλη μια εταιρεία που κατασκευάζει συσκευές για την αντιμετώπιση καρδιολογικών παθήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v