Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάντσεθ: Τέλος το πρόγραμμα Golden Visa στην Ισπανία

Η κατάργηση του προγράμματος θα βοηθήσει να μετατραπεί η πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή στέγαση «από κερδοσκοπία σε δικαίωμα», τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Σάντσεθ: Τέλος το πρόγραμμα Golden Visa στην Ισπανία

H Ισπανία θα καταργήσει το πρόγραμμα της «χρυσής βίζας», που παραχωρεί δικαίωμα διαμονής σε ξένους που πραγματοποιούν επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της χώρας, ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ τη Δευτέρα. 

Η κατάργηση του προγράμματος θα βοηθήσει να μετατραπεί η πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή στέγαση «από κερδοσκοπία σε δικαίωμα», ανέφερε ο Σάντσεθ. 

Το πρόγραμμα δίνει σε πολίτες εκτός Ε.Ε. που επενδύουν τουλάχιστον 500.000 ευρώ στo real estate της Ισπανίας ειδική άδεια που τους επιτρέπει να ζουν και να εργάζονται στη χώρα για τρία χρόνια. 

«Σήμερα, οι 94 στις 100 τέτοιες βίζες συνδέονται με επενδύσεις στο real estate μεγάλων πόλεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν μια πολύ πιεσμένη αγορά και στις οποίες είναι αδύνατο να βρεθεί αξιοπρεπή στέγαση για όσους ζουν, εργάζονται και πληρώνουν φόρους εκεί», ανέφερε ο Σάντσεθ. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ισπανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τη διαδικασία κατάργησης του προγράμματος στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, μετά τη μελέτη έκθεσης που κατέθεσε το Υπουργείο Στέγασης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v