Ιταλία: Εκρηξη με νεκρούς σε υδροηλεκτρικό σταθμό στην Μπολόνια

Τέσσερις νεκροί, πέντε σοβαρά τραυματίες, τρεις αγνοούμενοι. Το ατύχημα συνέβη κάτω από τη στάθμη του νερού, στα 30 μέτρα βάθος, στο χώρο των μετασχηματιστών, όπου γίνονταν εργασίες.

Ιταλία: Εκρηξη με νεκρούς σε υδροηλεκτρικό σταθμό στην Μπολόνια

Έκρηξη σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στον υδροηλεκτρικό σταθμό της τεχνητής λίμνης Suviana, στα Απέννινα Όρη της Μπολόνια.

Σύμφωνα με τη νομαρχία της Μπολόνια, ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τέσσερις νεκροί, πέντε σοβαρά τραυματίες και τρεις αγνοούμενοι, ενώ διασώθηκαν τρία άτομα.

Η Corriere della Sera μεταδίδει πως το ατύχημα συνέβη κάτω από τη στάθμη του νερού, στον ένατο όροφο στα 30 μέτρα βάθος, στο χώρο των μετασχηματιστών, όπου εργάτες έκαναν εργασίες. Η Νομαρχία της Μπολόνια τονίζει πως το φράγμα δεν επηρεάζεται από την πυρκαγιά, η οποία αφορά γεννήτρια στο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής.

Η Πυροσβεστική κάνει λόγο για πολύ καπνό και για δυσκολίες πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, ενώ τα αίτια της έκρηξης είναι μέχρι στιγμής άγνωστα και οι εγκαταστάσεις φαίνεται να έχουν πλέον πλημμυρίσει με νερό.

Στο σημείο σπεύδει ο δήμαρχος της Μπολόνια, ενώ ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις με ανησυχία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v