Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση Μπάιντεν στις εταιρείες να μειώσουν τις τιμές

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό δείχνουν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος αλλά μένει ακόμα πολύς δρόμος, διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Εκκληση Μπάιντεν στις εταιρείες να μειώσουν τις τιμές

Η σημερινή έκθεση δείχνει ότι ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει πάνω από 60% από τα υψηλά επίπεδα στα οποία έφτασε το 2023 αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να μειώσουμε το κόστος για τα νοικοκυριά, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Όπως ανέφερε, οι τιμές παραμένουν πολύ υψηλές για στέγαση και τρόφιμα.

Ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι έχει σχέδιο μείωσης του κόστους στέγασης μέσω της κατασκευής και ανακαίνισης κατοικιών, ενώ κάλεσε τις εταιρείες να μειώσουν τις τιμές χρησιμοποιώντας τα «κέρδη ρεκόρ».

«Η καταπολέμηση του πληθωρισμού παραμένει η κύρια προτεραιότητά μου όσον αφορά την οικονομία. Σημειώνουμε πρόοδο. Οι μισθοί αυξάνονται ταχύτερα από τις τιμές, τα εισοδήματα είναι υψηλότερα από ό,τι πριν την πανδημία και η ανεργία έχει παραμείνει κάτω από το 4% για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα τελευταία 50 χρόνια» σημείωσε.

Κατηγόρησε παράλληλα τους Ρεπουμπλικάνους ότι θέλουν να μειώσουν τους φόρους για τους δισεκατομμυριούχους και τις μεγάλες εταιρείες και να βοηθήσουν ειδικά συμφέροντα και τους φαρμακευτικούς κολοσσούς να αυξήσουν τις τιμές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v