Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κινεζική Dongfeng εξετάζει την κατασκευή εργοστασίου αυτοκινήτων στην Ιταλία

Το εργοστάσιο θα παράγει πάνω από 100.000 αυτοκίνητα τον χρόνο. Σε συνομιλίες με την ιταλική κυβέρνηση η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η κινεζική Dongfeng εξετάζει την κατασκευή εργοστασίου αυτοκινήτων στην Ιταλία

H κινεζική Dongfeng βρίσκεται σε προκαταρκτικές συνομιλίες με την ιταλική κυβέρνηση για την παραγωγή αυτοκινήτων στη χώρα. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο επικεφαλής της Dongfeng στην Ευρώπη, Τσιαν Σίε, ανακοίνωσε ότι η κινεζική εταιρεία εξετάζει την κατασκευή εργοστασίου στην Ιταλία.

Το εργοστάσιο θα παράγει πάνω από 100.000 αυτοκίνητα τον χρόνο. 

Η Ιταλία προσπαθεί να προσελκύσει αυτοκινητοβιομηχανίες στη χώρα, μετά τη σύγκρουση με τη Stellantis σχετικά με την απόφαση της μητρικής της Fiat για περικοπή θέσεων εργασίας σε ιταλικά εργοστάσια. 

«Η Ιταλία είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτων στην Ευρώπη και για μια κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία το να παράγει στην Ιταλία σημαίνει ότι μπορεί να προμηθεύει όλες τις άλλες χώρες στην περιοχή», τόνισε ο Σίε. 

Οι συνομιλίες με την ιταλική κυβέρνηση συνεχίζονται και η κυβέρνηση θα προτείνει στην Dongfeng τοποθεσίες για την κατασκευή εργοστασίου τις ερχόμενες εβδομάδες, σημείωσε. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v