Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα μειώσει σύντομα τα επιτόκια

Σε τροχιά χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής η ΕKT εφόσον δεν υπάρξει μεγάλο σοκ, τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ. Υπό στενή παρακολούθηση οι κινήσεις στις τιμές του πετρελαίου.

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα μειώσει σύντομα τα επιτόκια

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε την Τρίτη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων βραχυπρόθεσμα, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο μεγάλο σοκ. 

«Παρατηρούμε μια διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού η οποία κινείται σύμφωνα με τις προσδοκίες μας» ανέφερε η Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNBC στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

«Απλά πρέπει να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση σε αυτή τη διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού αλλα αν κινηθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, αν δεν υπάρξει κάποιο μεγάλο σοκ, οδεύουμε προς μια στιγμή όπου θα μετριάσουμε τη σφιχτή νομισματική πολιτική» σημείωσε. 

«Όπως είπα, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο επιπρόσθετο σοκ, θα είναι κατάλληλο να μετριάσουμε την περιοριστική νομισματική πολιτική σύντομα» πρόσθεσε. 

Ερωτώμενη για το αν η ΕΚΤ αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να υποχωρεί παρά την αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων, η Λαγκάρντ απάντησε ότι οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν αντίκτυπο στον πληθωρισμό και ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να παρακολουθεί τις κινήσεις αυτές. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v