Στην Άγκυρα η Κυριακίδου, διάλογος ΕΕ-Τουρκίας για την υγεία

Στο επίκεντρο θέματα, όπως οι διασυνοριακές υγειονομικές απειλές, η πρόληψη, η θεραπεία και η περίθαλψη του καρκίνου, η ψυχική υγεία και η συνεργασία για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Βέλτιστες πρακτικές και συνεργασία.

Στην Άγκυρα η Κυριακίδου, διάλογος ΕΕ-Τουρκίας για την υγεία

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου βρίσκεται σήμερα στην Άγκυρα για να συμμετάσχει στον διάλογο υψηλού επιπέδου ΕΕ-Τουρκίας για την υγεία, μαζί με τον Υπουργό Υγείας της Τουρκίας Δρ. Φαχρετίν Κοτζά.

Οι συμμετέχοντες στον διάλογο υψηλού επιπέδου θα συζητήσουν κοινές προτεραιότητες και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για την υγεία, όπως οι διασυνοριακές υγειονομικές απειλές, η πρόληψη, η θεραπεία και η περίθαλψη του καρκίνου, η ψυχική υγεία και η συνεργασία για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Θα ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές και θα συζητήσουν τομείς όπου μπορεί να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία.

Πρόκειται για τον δεύτερο διάλογο υψηλού επιπέδου για την υγεία, μετά τον πρώτο που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2021. Ο πρώτος διάλογος πραγματοποιήθηκε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και κατέδειξε τη σημασία της διασυνοριακής συνεργασίας στον τομέα της υγείας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα εκδοθεί μια κοινή δήλωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v