Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναγερμός για τον δάγκειο πυρετό στην αμερικανική ήπειρο

«Επείγουσα κατάσταση», σύμφωνα με τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας. Σε Αργεντινή και Βραζιλία το επίκεντρο. Πάνω από 5,2 εκατ. κρούσματα, περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 12μηνο.

Συναγερμός για τον δάγκειο πυρετό στην αμερικανική ήπειρο

Τα κρούσματα δάγκειου πυρετού έχουν δημιουργήσει «επείγουσα κατάσταση» στην αμερικανική ήπειρο, αν και σε Αργεντινή και Βραζιλία, επίκεντρα της νόσου, μοιάζουν να έχουν σταθεροποιηθεί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας.

Ο PAHO, υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, επιβεβαίωσε περισσότερα από 5,2 εκατομμύρια κρούσματα δάγκειου πυρετού στην Αμερική φέτος, ήτοι αύξηση 48% από τα 3,5 εκατομμύρια κρούσματα που είχε ανακοινώσει ο οργανισμός στα τέλη του περασμένου μήνα.

Περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι πέθαναν από τη νόσο σε ετήσια βάση έως τον Μάρτιο, αριθμός μεγαλύτερος από τους 1.000 και πλέον θανάτους τον περασμένο μήνα.

«Υπάρχει επείγουσα κατάσταση», δήλωσε ο διευθυντής του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας Γιαμπάς Μπαρμπόσα σε ενημέρωση δημοσιογράφων.

Οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο έως αυτή τη στιγμή, η Αργεντινή και η Βραζιλία, «καταγράφουν ακόμη πολύ ισχυρή διασπορά», επισήμανε ο Μπαρμπόσα, προσθέτοντας πως «τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται πως υπάρχει σταθεροποίηση ή ακόμα και μείωση» στα κρούσματα των εν λόγω χωρών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v