Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Σε ισχύ πρόσθετα μέτρα για Pornhub, Stripchat και XVideos

Οι πρόσθετες διατάξεις θα αρχίσουν να ισχύουν στις 21 Απριλίου για το Pornhub και το Stripchat , και στις 23 Απριλίου για το XVideos.

Κομισιόν: Σε ισχύ πρόσθετα μέτρα για Pornhub, Stripchat και XVideos

Από την επόμενη εβδομάδα, οι πλατφόρμες ψυχαγωγίας ενηλίκων Pornhub, Stripchat και XVideos θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις πλέον αυστηρές πράξεις που απορρέουν από τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).

Οι ειδικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν την υποβολή εκθέσεων αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή, τη θέση για τα μέτρα για τους μετρητές των συστημάτων κινδύνων που συνδέονται με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τη συμμόρφωση με τις πρόσθετες διαφάνειες, μεταξύ άλλων διαφημίσεων, και την παροχή στους ερευνητές πρόσβασης σε δεδομένα.

Οι διατάξεις αυτές ισχύουν για τις πολύ μεγάλες επιγραμμικές πλατφόρμες (που έχουν πάνω από 45 εκατ. χρήστες στην ΕΕ), 4 μήνες μετά τη νόμιμη κοινοποίησή τους. Όσον αφορά τις εν λόγω τρεις πλατφόρμες, οι πρόσθετες διατάξεις θα αρχίσουν να ισχύουν στις 21 Απριλίου για το Pornhub και το Stripchat, και στις 23 Απριλίου για το XVideos.

Η πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες υποχρεώνει τις χαρακτηρισμένες ως πολύ μεγάλες επιγραμμικές πλατφόρμες να μεριμνήσουν για τη δημιουργία ασφαλέστερων και πιο διαφανών διαδικτυακών χώρων.

Οφείλουν να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικούς συστημικούς κινδύνους, ιδίως όσον αφορά τον μετριασμό των κινδύνων κατά της ευημερίας των ανηλίκων, τη διάδοση παράνομου περιεχομένου, τα συστήματα συστάσεων κ.λπ.

Εάν η Επιτροπή έχει υπόνοιες για παραβάσεις των υποχρεώσεων δυνάμει της πράξης, θα δώσει συνέχεια με κατάλληλα μέτρα, αξιοποιώντας πλήρως την εργαλειοθήκη της πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2024, η πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες άρχισε να ισχύει για όλες τις επιγραμμικές πλατφόρμες (ανεξαρτήτως μεγέθους), οι εκδόσεις πρέπει να συμμορφώνονται με γενικές συνεδριάσεις, όπως η θέση στοχοθεσίας συστήματος ειδοποίησης και δράσης, η απαγόρευση πληρωμών για παιδιά, η ενισχυμένη υποβολή εκθέσεων διαφάνειας, καταλήγει η Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v