Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα θα ενισχύσει την παγκόσμια ανάπτυξη περισσότερο από όλες τις G-7

Η Κίνα θα αντιπροσωπεύει περίπου το 21% της νέας παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας από φέτος έως το 2029. Αυτό συγκρίνεται με το 20% για την G-7 και είναι σχεδόν το διπλάσιο από το 12% για τις ΗΠΑ.

Η Κίνα θα ενισχύσει την παγκόσμια ανάπτυξη περισσότερο από όλες τις G-7

Η Κίνα θα είναι ο μεγαλύτερος συνεισφέρων στην παγκόσμια ανάπτυξη τα επόμενα πέντε χρόνια, με το μερίδιό της να υπερβαίνει όλες τις χώρες της G-7 μαζί, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg με βάση τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Κίνα θα αντιπροσωπεύει περίπου το 21% της νέας παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας από φέτος έως το 2029. Αυτό συγκρίνεται με το 20% για τη G-7 και είναι σχεδόν το διπλάσιο από το περίπου 12% για τις ΗΠΑ.

Συνολικά, το 75% της παγκόσμιας ανάπτυξης αναμένεται να συγκεντρωθεί σε 20 χώρες και πάνω από το ήμισυ στις τέσσερις πρώτες: Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ και Ινδονησία. Η Ινδία αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 14% τα επόμενα πέντε χρόνια, από σχεδόν 13% την περίοδο 2023-2028.

Ενώ οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι και οι δύο μεγάλοι μοχλοί της παγκόσμιας ανάπτυξης, η δημοσιονομική τους πολιτική και τα φορτία χρέους θεωρούνται μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι για τη σταθερότητα. Τα επόμενα χρόνια, η Bloomberg Economics προβλέπει ότι η Ινδία θα μπορούσε να ξεπεράσει την Κίνα ως ηγέτης της παγκόσμιας ανάπτυξης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v