Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σούνακ: Ιούλιο οι πρώτες απελάσεις αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα

Εμπορικά αεροπλάνα είναι έτοιμα να μεταφέρουν αιτούντες άσυλο στην Αφρική. Πολλαπλές πτήσεις θα πραγματοποιούνται «κάθε μήνα» στη διάρκεια του καλοκαιριού «μέχρι να σταματήσουν τα σκάφη» να έρχονται στη χώρα, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Σούνακ: Ιούλιο οι πρώτες απελάσεις αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ παραδέχτηκε ότι δεν αναμένει να ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις απέλασης αιτούντων άσυλο για Ρουάντα μέχρι τον Ιούλιο, πολύ αργότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, μεταδίδουν οι Financial Times.

«Οι πρώτες πτήσεις θα αναχωρήσουν σε 10-12 εβδομάδες», είπε προσθέτοντας ότι εμπορικά αεροπλάνα charter με εκπαιδευμένο προσωπικό είναι έτοιμα να μεταφέρουν αιτούντες άσυλο στην Αφρική. Πολλαπλές πτήσεις θα πραγματοποιούνται «κάθε μήνα» στη διάρκεια του καλοκαιριού «μέχρι να σταματήσουν τα σκάφη» να έρχονται στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας διαβεβαίωσε επίσης ότι θα αναγκάσει τους βουλευτές να καθίσουν και να συζητήσουν τη Δευτέρα- πιθανότατα μέχρι τη νύχτα - μέχρι να διευθετηθεί η αντιπαράθεση με τη Βουλή των Λόρδων σχετικά με το «σχέδιο Ρουάντα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v