Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νάγκελ: Η ΕΚΤ μπορεί να μειώσει τα επιτόκια αν επιβεβαιωθεί το outlook για πληθωρισμό

Αν το ευνοϊκό outlook για τον πληθωρισμό του Μαρτίου επιβεβαιωθεί και τον Ιούνιο μπορούμε να εξετάσουμε τη μείωση των επιτοκίων, τόνισε ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιοακίμ Νάγκελ.

Νάγκελ: Η ΕΚΤ μπορεί να μειώσει τα επιτόκια αν επιβεβαιωθεί το outlook για πληθωρισμό
Γιοακίμ Νάγκελ, πρόεδρος της Bundesbank

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να μειώσει το κόστος δανεισμού αν τα νέα στοιχεία για την οικονομία επιβεβαιώσουν ότι ο πληθωρισμός κινείται προς το 2%, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιοακίμ Νάγκελ. 

«Πριν μειώσουμε τα επιτόκια, πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι από τα στοιχεία ότι ο πληθωρισμός θα πιάσει πράγματι τον στόχο μας έγκαιρα» δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank την Τρίτη σε ομιλία του στο Βερολίνο. 

«Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη των μισθών, της παραγωγικότητας και των περιθωρίων κέρδους» σημείωσε. «Αν το ευνοϊκό outlook για τον πληθωρισμό του Μαρτίου επιβεβαιωθεί και τον Ιούνιο και τα εισερχόμενα στοιχεία στηρίξουν αυτή την πρόβλεψη, μπορούμε να εξετάσουμε τη μείωση των επιτοκίων» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Νάγκελ προειδοποίησε ότι το outlook για τον πληθωρισμό παραμένει αβέβαιο. «Για παράδειγμα, η αύξηση των μισθών μπορεί να υποχωρήσει με πιο αργό ρυθμό ή η παραγωγικότητα μπορεί να ανακάμψει λιγότερο από ό,τι προβλέπεται» σημείωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v