Η Πολωνία έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία στον επαναπατρισμό όσων είναι σε ηλικία στράτευσης

«Προτείνουμε εδώ και καιρό να βοηθήσουμε την ουκρανική πλευρά να διασφαλίσει ότι οι υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας θα πάνε στην Ουκρανία», σημείωσε ο υπουργός Αμυνας.

Η Πολωνία έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία στον επαναπατρισμό όσων είναι σε ηλικία στράτευσης

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει το Κίεβο να επιστρέψουν στην Ουκρανία οι άνδρες που είναι σε στρατεύσιμη ηλικία και βρίσκονται στο εξωτερικό, μετά την απόφαση που έλαβε η Ουκρανία να σταματήσει να τους παρέχει προξενικές υπηρεσίες.

Η ουκρανική κυβέρνηση δημοσίευσε χθες, Τετάρτη, κείμενο, σύμφωνα με το οποίο το Κίεβο δεν θα χορηγεί πλέον διαβατήρια στους άνδρες που βρίσκονται στο εξωτερικό ηλικίας 18 ως 60 ετών, εκδίδοντας νέο κανονισμό, το πλαίσιο του οποίου δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.

Το Κίεβο επιδιώκει να ενισχύσει με περισσότερους στρατιώτες τις δυνάμεις του για να πολεμήσουν τον ρωσικό στρατό. Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα χαρακτήρισε αδικία κάποιοι άνδρες να βρίσκονται στο εξωτερικό την ώρα που οι συμπατριώτες τους χάνουν τη ζωή τους στο μέτωπο.

Η Βαρσοβία δέχθηκε τις δηλώσεις του με κατανόηση. «Δεν με εκπλήσσει καθόλου που οι ουκρανικές αρχές κάνουν τα πάντα για να στείλουν στρατιώτες στο μέτωπο», δήλωσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Βλάντισλαβ Κοσίνιακ-Κάμις στο τηλεοπτικό δίκτυο Polsat.

«Προτείνουμε εδώ και καιρό να βοηθήσουμε την ουκρανική πλευρά να διασφαλίσει ότι οι υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας θα πάνε στην Ουκρανία», σημείωσε.

«Όλα είναι πιθανά», απάντησε επίσης ο υπουργός σε ερώτηση για το αν η χώρα του θα απαντήσει θετικά σε ενδεχόμενο αίτημα του Κιέβου να μεταφερθούν οι άνδρες αυτοί που βρίσκονται σε στρατεύσιμη ηλικία στην Ουκρανία.

Εκατοντάδες Ουκρανοί έσπευσαν χθες σε γραφείο έκδοσης διαβατηρίων στη Βαρσοβία, το οποίο ήταν κλειστό, εξοργισμένοι μετά την απόφαση του Κιέβου να αναστείλει την παροχή μέρους των προξενικών υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v