Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφετείο ΗΠΑ: Ακυρη η καταδίκη του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

Πρωτοφανή λάθη του δικαστή υπαγορεύουν επανάληψη της δίκης του χολιγουντιανού παραγωγού για σεξουαλικά εγκλήματα, έκρινε το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Εφετείο ΗΠΑ: Ακυρη η καταδίκη του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν

Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανέτρεψε την απόφαση του 2020 για τον πρώην παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, που καταδικάστηκε για σεξουαλικά εγκλήματα σε μια υπόθεση που αποτέλεσε τη σπίθα για την ενεργοποίηση του κινήματος #MeToo. 

Με ψήφους 4-3, μεταδίδει το Reuters, το πολιτειακό Εφετείο έκρινε ότι ο τότε δικαστής κακώς επέτρεψε να καταθέσουν γυναίκες που ισχυρίστηκαν ότι τους επιτέθηκε ο Γουαϊνστάιν, καθώς επρόκειτο για στοιχεία που δεν αποτελούσαν μέρος του κατηγορητηρίου που αντιμετώπιζε.

Το εφετείο έκρινε επιπροσθέτως ότι ο δικαστής επιδείνωσε το λάθος του αφήνοντας τον Γουαϊνστάιν να εξεταστεί με τρόπο που πρόδιδε «άκρως προκατειλημμένη» οπτική.

«Η αποκατάσταση αυτών των απαράδεκτων σφαλμάτων θα γίνει σε νέα δίκη», αποφάσισε το εφετείο.

Ο Γουαϊνστάιν εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών, ενώ επιπλέον καταδικάστηκε πέρυσι στην Καλιφόρνια σε 16 χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό μιας ηθοποιού στο Λος Άντζελες το 2013.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v