Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόγραμμα βίζας για ψηφιακούς νομάδες ξεκινά η Τουρκία

Ποιοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση ώστε να τηλεργάζονται διαμένοντας σε μια από τις πιο επισκέψιμες χώρες στον κόσμο. Ανοιξε ο ιστότοπος για υποβολή αιτήσεων.

Πρόγραμμα βίζας για ψηφιακούς νομάδες ξεκινά η Τουρκία

Η Τουρκία μπαίνει στον χορό της προσφοράς βίζας για ψηφιακούς νομάδες, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας ανακοίνωσε ότι δέχεται αιτήσεις από επιλέξιμους αιτούντες ηλικίας 21 έως 55 ετών.

Πέρα από τις ηλικιακές προδιαγραφές, η τουρκική βίζα θα προσφέρεται μόνο σε πολίτες από επιλεγμένη λίστα χωρών, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ευρώπη, μεταδίδει το CNBC. Στη λίστα, βεβαίως, περιλαμβάνεται και η Ρωσία. Δεν υπάρχει καμία ασιατική χώρα.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, να είναι μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι ή να έχουν επιχειρηματική σύμβαση για εταιρεία εκτός Τουρκίας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει επίσης να αποδείξουν ότι βγάζουν 3.000 δολάρια μηνιαίως ή 36.000 δολάρια ετησίως.

Η Τουρκία δημιούργησε ειδικό ιστότοπο για τους αιτούντες. Εφόσον διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, αποκτούν πιστοποιητικό ψηφιακού νομάδα και στη συνέχεια επισκεπτόμενοι τουρκικό προξενείο μπορούν να λάβουν τη βίζα.

Μέσα στα θέλγητρα που προβάλλει η γείτων χώρα για να προσελκύσει τους νομάδες των 3.000 δολαρίων προβάλλει τις ομορφιές, τα μνημεία και την ατμόσφαιρα μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, της Κωνσταντινούπολης, καθώς και άλλες μεγάλες πόλεις: την πρωτεύουσα Άγκυρα, την Προύσα, τη Σμύρνη και την Αττάλεια.

Σύμφωνα με το Euromonitor International, η Τουρκία ανήκει στις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, ενώ η Κωνσταντινούπολη και η Αττάλεια κατατάχθηκαν μεταξύ των πόλεων με τις περισσότερες επισκέψεις πέρυσι.

Το ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v