Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 20% των εργασιών χάλυβα της Thyssenkrupp απέκτησε η τσέχικη EPCG

Η EP Corporate Group, που ελέγχεται από τον Ντάνιελ Κρετίνσκι αναμένεται να πληρώσει 350-400 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο μερίδιο μετοχών του γερμανικού κολοσσού. Αλμα 8% της μετοχής στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Το 20% των εργασιών χάλυβα της Thyssenkrupp απέκτησε η τσέχικη EPCG

Ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος Ντάνιελ Κρετίνσκι εξαγόρασε το ένα πέμπτο των δραστηριοτήτων χάλυβα της γερμανικής εταιρείας Thyssenkrupp, με αποτέλεσμα οι μετοχές της να κάνουν ράλι.

Ο Κρετίνσκι, που αποκαλείται «Τσεχική Σφίγγα» για τη αινιγματική, χαμηλού προφίλ προσέγγισή του στις επιχειρήσεις, έχει αγοράσει το 20% των εργασιών χάλυβα της Thyssenkrupp μέσω της εταιρείας holding EP Corporate Group (EPCG), που ελέγχεται αποκλειστικά από τον ίδιο.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για την πώληση επιπλέον 30%, με προοπτική τη δημιουργία joint venture 50-50.

Πρόκειται για μια σημαντική κίνηση από τη μεριά της Thyssenkrupp, η οποία προσπαθεί να αποεπενδύσει εδώ και αρκετά χρόνια. Οι μετοχές της έχουν σημειώσει άλμα άνω του 8% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι αν και οι οικονομικοί όροι δεν αποκαλύφθηκαν, ο αναλυτής Christian Obst είπε ότι η Thyssenkrupp θα μπορούσε να λάβει μεταξύ 350 και 400 εκατ. ευρώ για το μερίδιο 20%.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο Κρετίνσκι έκανε μια προσφορά εξαγοράς 3 δισ. στερλίνων για τη μητρική εταιρεία της Royal Mail, έχοντας αποκτήσει μερίδιο 27,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v