Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC

«Μετά από μια έντονη πενταετία, είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για μένα να επιτύχω μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής μου ζωής», δήλωσε ο Quinn.

Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HSBC Holdings Noel Quinn παραιτήθηκε απροσδόκητα μετά από σχεδόν 5 χρόνια στη θέση του, πυροδοτώντας την αναζήτηση αντικαταστάτη στη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης.

Το διοικητικό συμβούλιο έχει ξεκινήσει μια επίσημη διαδικασία για την εύρεση διαδόχου, λαμβάνοντας υπόψη τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς υποψηφίους, σύμφωνα με δήλωση. Ο Quinn θα παραμείνει στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας για να εξασφαλίσει ομαλή μετάβαση, είπε.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Quinn ηγήθηκε μιας σειράς στρατηγικών αναθεωρήσεων που κατέληξαν σε ένα σχέδιο ενίσχυσης των επενδύσεων της τράπεζας στην ασιατική της δραστηριότητα, με ταυτόχρονη περικοπή της παρουσίας σε αναπτυγμένες δυτικές αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία.

«Μετά από μια έντονη πενταετία, είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για μένα να επιτύχω μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής μου ζωής», είπε ο Quinn.

Η αποχώρηση έρχεται καθώς η HSBC μαζί με άλλους εκτεθειμένους στην Κίνα ομίλους περιηγούνται σε ένα ολοένα και πιο δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο σημείωσε επίσης πτώση 1,8% στα κέρδη προ φόρων στα 12,65 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που όμως υπερβαίνει την εκτίμηση της αγοράς για 12,6 δισ. δολάρια. Ανακοίνωσε επίσης μια νέα επαναγορά 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Quinn διορίστηκε μόνιμος διευθύνων σύμβουλος τον Μάρτιο του 2020, έχοντας ηγηθεί της τράπεζας για αρκετούς μήνες μετά την αποπομπή του προκατόχου του Τζον Φλιντ, ο οποίος παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v